Cocoon Aeris biopejs: Sig godmorgen til verden med en runde biopejse

To cocoon er engelsk for ”at forpuppe sig, spinde ind”. Når du ser på en Cocoon biopejs forstår du også med det samme hvorfor de hedder netop sådan. Pejsens elegante, aflang rund form minder om en puppe.

De er designet så stilrene og tidsløse, at TV 2 har valgt dem som fokus punkt til deres Go’ morgen og Go’aften Danmark udsendelser.

Cocoon biopejse findes i mange varianter omkring det samme koncept. Men Cocoon Aeris er uden tvivl den mest populære model i serien. Den kan endda bruges på forskellige måder. Du kan hænge den fra loftet. Men med et par håndgreb kan du tage den ned og sætte den på 3 ben.

rund biopejs cocoon

Aeris er designet af den kendte latinamerikanske designer Frederico Otero. Den er en absolut unik biopejs i luksusklassen.

Men renheden af en cocoon biopejs stopper ikke ved den ydre form. Formen gemmer også på en funktion. Alle biopejse fyres med bioetanol, som er næsten 100% ren alkohol. Det er efter brint nok det reneste brændsel der findes.

Aeris forener stilrent design med smart funktion

En biopejs laver hverken røg, sod eller giftige gasser, som en brændeovn. Men der kan stadig være fordampet alkohol tilbage i afluften, som ikke forbrænder. Det er disse rester i luften som i nogle tilfælde kan give gener som svien i øjne og hovedpin. Det kan ske, når der ikke er tilstrækkelig luftudveksling i rummet. En indendørs biopejs kræver hverken skorsten eller aftræk. Men det kan gå ud over luftkvaliteten når der ikke er nok friskluft og udluftning.

Med en Cocoon biopejs kan du oftest helt undgå disse problemer. Den lukkede form af Cocoon holder afluften tilbage i første omgang, så evt. alkoholdampe også bliver forbrændt. Det gør denne model endnu renere end almindelige biopejse.

Med en Cocoon biopejs får du den ægte pejsestemning uden de ulemper en traditionel pejs medfører. Den er nærmest vedligeholdelsesfri. Den eneste rengøring en biopejs kræver, er at du indimellem fjerne støv der samler sig, som på alt andet. Evt. rester af bioetanol der kan samle sig forskellige steder omkring brandkarret, kan bare tørres af. Bioetanol er 96% ren alkohol, resten er vand. Den er i sig selv et rengøringsmiddel.

Forskellige materialer og modeller

Cocoon biopejs fås i både poleret, rustfrit stål og i sort stål, både højglans og halvmat. Der findes mange forskellige modeller. Nogle kan hænges fra loftet, andre er fritstående. De fritstående modeller fås med 3 ben eller en enkel stålfod.

Andre modeller kan bygges ind i væggen. De fleste Cocoon modeller har et brandkar der rummer 1.5 l bioetanol. Det lyder ikke af meget, men Cocoon mener det er mere end rigeligt. 1,5 l bioetanol giver en brændetid på godt 6 timer, i en Cocoon pejs. Det er som regel mere end tilstrækkelig.

Vær opmærksom på at en biopejs kan aldrig erstatte en brændeovn når det kommer til opvarmning af huset. Biopejse brænder meget rene og effektive. Men alkohol som brændsel indeholder mindre energi, sammenlignet med faste brænde.